Amerikába és Felcsútra is eladta egy-egy játékosát az Újpest

-

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City csapatához igazolt az Újpest támadója, Sallói Dániel.


„Nagyon várom, hogy élőben lássam, találkozzak vele. Ő egy olyan fiatal játékos, akiben nagyon sok potenciál van, illik abba a koncepcióba, amit alkalmazunk” – nyilatkozta az amerikai klub honlapján a magyar származású vezetőedző, Peter Vermes.

A 19 éves Sallói a 2014/15-ös idényt a Sporting Kansas City utánpótlás-akadémiáján töltötte, a mostani szezonban pedig az Újpest játékosaként 12 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, és egy gólt szerzett.„Nem győzök elég hálás lenni a Kansas Citynek és Peter Vermes vezetőedzőnek, hogy aláírhattam életem első profi szerződését. Mindig is ez volt az álmom. Nagyon remélem, hogy hasznos tagja leszek a csapatnak” – mondta Sallói.

A magyar válogatott Németh Krisztiánt is foglalkoztató Sporting Kansas City a tavalyi idényben bejutott az MLS rájátszásába, de az első párharcot követően búcsúzott.


A Puskás Akadémia csapatában folytatja pályafutását a magyar válogatott védője, az Újpestről távozó Forró Gyula. A 27 éves játékos két és fél éves szerződést írt alá a felcsúti klubbal. Forró a Békéscsaba és az MTK utánpótlásában nevelkedett, profi pályafutása során pedig a Soroksár, a BKV Előre, az MTK II, a Kecskemét, illetve 2014 nyara óta az Újpest együttesében futballozott. Az NB I-ben 92 mérkőzésen lépett pályára és három gólt szerzett.

A hátvéd Dárdai Pál szövetségi kapitányi időszakában, 2014 őszén, a finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőn mutatkozott be a felnőtt válogatottban, amelyben később az Oroszország és a Litvánia elleni barátságos meccsen is lehetőséget kapott.


Forró (balra) Kecskeméten is játszott


„Szeretnék bizonyítani, hogy rendszeres játéklehetőséget kapjak, és ismét felhívjam magamra Bernd Storck figyelmét” - mondta új klubja honlapján Forró Gyula.

„Jó személyiség, kitűnő példakép a fiataljaink számára. Szurkolunk neki, hogy klubcsapatában nyújtott teljesítményével visszaküzdje magát a nyári Európa-bajnokságra utazó válogatott keretébe” – nyilatkozta Takács Mihály, a Puskás Akadémia főigazgatója.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!