Amerika Király Gáborai

Fotó: Getty Images / Justin Edmonds

-

A magyar kapus 40 évesen érhet el a csúcsra. Milyenek az NBA, az NFL és az NHL hasonló korú sztárjai?


A Trash Talk csapata december 17-én Király Gábort látja vendégül, akit 39 évesen választottak meg a legjobb magyar labdarúgónak. A válogatott kapusa 18 év légióskodás után igazolt idén nyáron szülővárosa csapatába, a Haladásba. 1998 óta viseli a nemzeti csapat mezét, és oroszlánrészt vállalt a Norvégia elleni kettős győzelemmel megvívott Eb-pótselejtezőn is. Ez azt bizonyítja, hogy az 1976. április elsején született magyar kapus 40 éves korára érhet oda, ahova mindig is vágyott, egy világversenyre a válogatottal. Ha minden jól megy, ő lesz minden idők legidősebb labdarúgó Eb-n pályára lépő játékosa – erről még a FIFA is cikkezett csütörtökön.

Király életkorát rávetítettük az NBA, az NFL és az NHL aktív sztárjaira és ezt a képet kaptuk:

Az NBA-ben hárman töltik be ebben a szezonban a 40. életévüket, André Miller, Tim Duncan és Kevin Garnett. Közülük Garnett és Miller tapasztalatukkal segítik elsősorban társaikat Minnesotában, míg Tim Duncan továbbra is húzóember a Spursben, köszönhetően ennek a megújulásnak is. Duncan ugyanakkor a vezérnek járó stafétabotot átadta a fiataloknak, és ott segít Kawhi Leonardnak és LaMarcus Aldridge-nak, ahol tud.

Az NFL-ben három kicker, Adam Vinatieri a Coltsból (két hét múlva 43 lesz), Matt Bryant a Falconsból és Phil Dawson a 49ers-ből már betöltötte a negyvenet, akárcsak Matt Hasselback, a Colts irányítója, aki Andrew Luck kiválásával váratlanul nagy szerephez jut idén. Peyton Manning (a fenti képen) is hasonló korban van, mint a magyarok Királya, de neki idén nem megy úgy, mint kellene.

A hokiban a 43 éves Jaromír Jagr a leginkább elnyűhetetlen harcos, múlt héten lett minden idők negyedik legjobb gólszerzője (holtversenyben Marcel Dionne-nal), és talán a harmadik hely is meglehet idén; ehhez tíz gól kell még. Rajta kívül az örökös ördög, Patrik Elias és a Rangerses Dan Boyle lép hamarosan a negyedik X-be.

Az amerikai sportokkal foglalkozó talkshowban csütörtökön este 18.30-tól a műsorvezető Szaniszló Csaba mellett, Dávid Kornél, Kovács Sándor és Szuper Levente fogadja a szürke mackós hálóőrt.