Amerika felperzselésével fenyegetőzik az Iszlám Állam

-

Az Egyesült Államok felperzselését és a 2001. szeptember 11-i támadásokhoz hasonló terrorcselekmény elkövetését ígérte az Iszlám Állam hétfőn közzétett propagandavideójában.


A 11 perces, Fel fogjuk perzselni Amerikát című videóban a Szíria és Irak jelentős részét ellenőrzése alatt tartó terrorszervezet arra szólítja fel híveit, hogy kövessenek el terrorcselekményeket az Egyesült Államok területén, és azzal fenyeget, hogy az amerikaiak a világon sehol sincsenek biztonságban - számolt be a videóról a Newsweek.


„Amerika azt hiszi, hogy földrajzi elhelyezkedése miatt biztonságban van. Muszlim országokat száll meg, és azt gondolja, hogy a dzsihád hadserege nem fogja elérni területét. Azonban az amerikaiak ábrándja, hogy biztonságban tudhassák magukat, délibábbá vált" - hangzik el a propagandavideóban.

A videó képsorain feltűnik az Iszlám Állam több túszának - korábban már közzétett - brutális meggyilkolása, a kanadai parlament elleni októberi támadás, a januári párizsi túszejtés, illetve az szélsőségesek által feltört nyugati honlapok is láthatóak.

A videó narrátora azt mondta, hogy hamarosan ismét félelem fog terjedni Amerikában. „A mudzsahedek (a dzsihad harcosai) ma sokkal erősebbek és nagyobb erőforrásokkal rendelkeznek, mint korábban. Emiatt képesek arra, hogy ismét felperzseljék az Egyesült Államokat" - hangzik el a videofelvételen.

Az Iszlám Állam korábban Róma elpusztításával is fenyegetőzött, egy januári videóban pedig azt ígérte, muszlim tartománnyá teszi az Egyesült Államokat és lefejezi Barack Obama amerikai elnököt.