Amatőr hiba után nagyot autózott Michelisz Moszkvában

Fotó: MTI / Marjai János

-

Az első futamon csak a tizedik, a másodikon viszont a harmadik helyen végzett Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság Orosz Nagydíján. Ficza Ferenc is megvillantotta a tehetségét.


Az első futamot közvetlenül a rajt előtt, a felvezető körben visszafújták, mivel elkezdett esni az eső, száraz gumikon pedig nem engedték el a mezőnyt. Michelisz Norbert az ötödik helyről indulhatott mindkét versenyen, az elsőn rosszul állt fel a rajtrácsra, ezért egy áthajtásos büntetést kapott, így csak tizedik lett. A másik két hondás közül Tiago Monteiro a hatodik, Robert Huff a hetedik helyen zárt.

A vizes aszfalton a Ladák verhetetlenek voltak, Gabriele Tarquini nyert, megszerezve ezzel a márka első kettős futamgyőzelmét, csapattársa, Nicky Catsburg lett a második, Yvan Muller pedig a Citroennel a harmadik.

A második futamra valamelyest szárazabb lett az aszfalt, a Hondák jobban működtek, Michelisz remekül rajtolt, gyorsan feljött a harmadik helyre a két Lada, Catsburg és Tarquini mögé, és itt is zárta a versenyt. A Lada újra duplázott, Catsburg első WTCC-s győzelmét ünnepelhette, Tarquini lett a második.


Ficza is nagyot ment


A Zengő Motorsport magyarja, Ficza Ferenc az első futamon a 15. lett, a másodikon viszont ő is fantasztikusan ment, többször előzött, a végén a négyszeres világbajnok Mullert is maga mögött hagyta, és a pontszerző, kilencedik helyen zárt. A verseny abszolút leggyorsabb körét is ő futotta meg.