Figyelem! Felnőtteknek szóló tartalom.

Elmúltam 18 éves, Belépek. Még nem vagyok 18 éves.

Általános iskolát bombáztak Aszad támogatói Szíriában

-

Több tucat ember, köztük gyerekek haltak meg a vasárnapi légicsapások miatt a felkelők által ellenőrzött damaszkuszi külvárosban, Doumában.


A szíriai Doumában helyi megfigyelőcsoportok szerint legalább 40 halálos áldozata van a Aszadot támogató erők vasárnapi légicsapásainak. Az áldozatok között gyermekek is vannak. Az bizonytalan, hogy a támadást orosz vagy szíriai harci gépek hajtották-e végre válaszul a felkelők légicsapásaira. Más hírek szerint a halálos áldozatok száma csak 28, de vannak 60 áldozatról szól beszámolók is.

A Reuters hírügynökség a Syrian Observatory for Human Rights nevű emigráns megfigyelőcsoportra hivatkozva arról számolt be, hogy azonosítatlan harci gépek bombáztak a fővárostól 15 kilométerre fekvő Doumában, és a szíriai hadsereg rakétatámadásokat hajtott végre a környező területeken is.

A légicsapások egy általános iskolát is eltaláltak, ahol legalább 2 gyermek meghalt.

Az utóbbi négy évben, a kormányellenes felkelés óta gyakoriak a bombázások a felkelők által ellenőrzött területeken, mint amilyen Douma is. A polgárháborúban már több mint negyedmillióan haltak meg, és 10 millió embernek kellett elhagynia az otthonát.