Általános iskolás lányok verekedtek össze egy fiú miatt

-

Először a teremben, később az utcán verekedett össze két lány, az iskolában egyikük testvére is beszállt a hajtépésbe. Vádemelés lett a vége.


Két alig 14 éves lány verekedett össze egy Szerencs melletti település általános iskolájának osztálytermében tavaly márciusban - írja a megyei ügyészség. A két lány egy szünetben veszett össze, majd dulakodni kezdtek. Az osztálytársak szóltak az egyik lány testvérének, aki beszállt a bunyóba, egymás haját tépték, ütötték, rúgták egymást. Egy fiú miatt veszekedtek a lányok.


Az ügyészség szerint a verekedés megbotránkozást és riadalmat váltott ki a többi gyerekből. Az iskolában egy idő után csitultak az indulatok, a három lány azonban tanítás után az utcán ismét összeugrott. A verekedés időpontjában az egyik lány még nem volt 14 éves, így a Miskolci Járási Ügyészség csak a két másik ellen emelt vádat csoportos garázdaság miatt.

Ha hárman verekednek össze, az már súlyosabb esetnek számít, még akkor is, ha egyikük még kiskorú, és így nem büntethető. A két tizenéves vádlott lány esetében az ügyészség próbára bocsátást kért azzal, hogy pártfogó felügyeletüket rendelje el a bíróság.