Alonsóról senki sem tudja, mikor versenyezhet, még csapata sem

Fotó: Getty Images / Mark Thompson

-

A McLaren hivatalos közleményben tudatta: nem tud semmit.


Sem azt, hogy miért történt Fernando Alonso februári, barcelonai tesztbalesete, sem azt, mikor térhet vissza a kétszeres világbajnok spanyol pilóta – írja a Sportgéza. A csapatok attól félnek, hogy a hibrid rendszerrel volt gond. Ez pedig minden csapatot érinthet, így lehet, hogy nem biztonságosak a Formula–1-es versenyautók. A McLaren biztos abban, hogy nem a kocsi meghibásodása okozta a balesetet, de hogy mi, arról dunsztjuk sincs.


A balesetet követően Alonso eszméletét vesztette, agyrázkódást szenvedett, és memóriazavarokkal is küszködött, így az Ausztrál Nagydíjon nem engedték indulni. A McLaren korábban csak annyit közölt: szokványos agyrázkódást szenvedett a pilóta, és elismerték, hogy nem emlékezett mindenre. Ellentmondásos információk láttak napvilágot ezzel kapcsolatban: egyes hírek szerint 13 éves gokartosnak, más információk szerint Ferrari-pilótának hitte magát.

Ha Alonso visszatér a közeljövőben, nagy örömét nem leli majd a versenyzésben, ugyanis a McLaren-Honda eddig borzasztóan teljesít. Az idénynyitó Ausztrál Nagydíj időmérőjén az utolsó két helyet szerezték meg – mivel a Manor nem indult. A futam vasárnap reggel hatkor kezdődik.