Állványozó kalapács szögkihúzó, éles felével támadt, nyolc évet kapott

-

Gyilkossági kísérletért nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán azt a férfit, aki 2015 januárjában megtámadott egy taxisofőrt Monoron - közölte a törvényszék szóvivője az MTI-vel.


Gyimesi Kinga tájékoztatása szerint a most 30 éves, román állampolgárságú vádlott fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A többnyire Csepelen tartózkodó, alkalmanként kábítószert fogyasztó hajléktalan férfi 2015. január 10-én döntötte el, hogy taxival utazik Monorra, majd megöli a taxisofőrt. A vádirat szerint a gyilkosság gondolata már csaknem húsz éve foglalkoztatta.

A vádlott minden előzmény nélkül támadt rá a sofőrre egy állványozó kalapács szögkihúzó, éles felével, az eszközt részben önvédelmi célból tartotta magánál, részben azért, hogy a fuvar végén ne kelljen fizetnie. A nagy erejű, fejre mért ütéstől a taxis erősen vérezni kezdett, de nem veszítette el az eszméletét, így ki tudott ugrani a kocsiból. A vádlott is kiugrott a járműből, közben azt kiabálta: "meg fogsz dögleni".

Amikor a sofőr észrevette, hogy támadója elhagyta a taxit, gyorsan visszaült a járművébe, magára zárta azt, és az autóval elhagyta a helyszínt. Ő értesítette a rendőrséget és a mentőket is.