Állítólag a személyzet cserbenhagyta az utasokat a párizsi expresszen

Fotó: AFP / PHILIPPE HUGUEN

-

Jean-Hugues Anglade francia színész is azon a Thalys vonaton utazott, amelyen egy marokkói terrorista minden bizonnyal arra készült, hogy lemészárolja az utasokat. A színész egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a személyzet nem válaszolt az utasok kiabálására, tényleg csak az amerikai katonákon múlt, hogy a merényletben senki nem halt meg.


Jean-Hugues Anglade volt az, aki meghúzta a vészféket, amikor kiderült, hogy egy lövöldözésre készülő férfit próbál néhány utas leteperni és fegyverteleníteni. Anglade egy interjúban azt nyilatkozta, hogy egy lövés így is eldörrent a Thalys Amszterdamból Párizsba tartó vonatán, és saját bevallása szerint az amerikai, szabadságon lévő katonák nélkül, akik meghallották, hogy valaki a fegyverét tölti a vonaton, és ezért még időben ártalmatlanítani tudták a támadót, már rég halottak lennének. Anglade ugyanis hangsúlyozta, hogy a személyzet bezárkózott az egyik kocsiba, nem válaszoltak az utasok kiabálásaira, azaz cserbenhagyták őket.A Thalys igazgatója cáfolta Anglade vádjait és azt állítja, hogy a személyzet egyik tagja több utast is biztonságba terelt az egyik vagonban.


A támadás és a 26 éves marokkói elkövető letartóztatása óta Charles Michel belga kormányfő hivatalos közleményt adott ki, amelyben felszólítja a szomszédos országokat, hogy fokozzák a biztonságot a nemzetközi járatokon. Michel sürgősen összehívná a francia, német és holland belügy- illetve közlekedési minisztereket, hogy új terrorellenes intézkedéseket és szigorúbb csomagellenőrzéseket vezessenek be.