Állandóan a saját testvérének adta ki magát egy pécsi sofőr

-

Pedig már az első alkalommal sem jött be.


A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki 2014 novemberében ittasan vezette testvére gépjárművét, amikor a rendőrök igazoltatták.

A férfi vezetői engedéllyel egyáltalán nem rendelkezett, és az igazoltatás során egyéb iratai sem voltak nála, ezért külföldön dolgozó testvére adatait adta meg.

Ezután a valótlan adatok alapján ittas járművezetés miatt a testvér ellen indult büntetőeljárás, akit gyanúsítottként ki is hallgattak. Kihallgatása során állapították meg, hogy ténylegesen nem ő, hanem testvére vezetett.

A vádlott 2014 decemberében ismételten testvére autóját használta, mikor annak vezetését egy barátjának – aki szintén nem rendelkezett jogosítvánnyal – átadta. Ekkor is igazoltatták őket a rendőrök, amikor a férfi újból testvérének adta ki magát.

Ezt követően a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek – a hamis adatok alapján – a vádlott testvérével szemben engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt, melynek során pénzbírsággal sújtották őt. Persze aztán ebben az esetben is kiderült, hogy ki is a valódi szabálysértő.

A pécsi férfi által elkövetett bűncselekmények közül a legsúlyosabbnak a büntetési tétele 1–5 évig terjedő szabadságvesztés – olvasható a Baranya Megyei Főügyészség közleményében.