Miniszterektől vett át díjat Bayer Zsolt blogjának üzemeltetője

-

Kiosztották a Szalay Annamáriáról, az NMHH és a Médiatanács 2013-ban elhunyt elnökéről elnevezett díjakat. Perjés Klára, a Kossuth Rádió nyugalmazott felelős szerkesztője, Gyulai Líviusz grafikus és Csúri Ákos, a Blogstar alapítója vehették át az elismeréseket.


Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a díj kuratóriumának elnöke a Várkert Bazárban megrendezett eseményen azt mondta, hogy Szalay Annamária olyan médiát akart teremteni, amely „védi a gyerekeket és az ifjúságot a káros tartalmaktól, megfelel a keresztény elveknek és a nemzeti kultúrának, valamint hozzájárul a határon túli szabad magyar média megteremtéséhez és fenntartásához”.


Ennek megfelelően az egyik díjat Csúri Ákos vehette át. Ő annak a bloggyűjtő oldalnak az üzemeltetője, amely többek között Bayer Zsolt blogjának, a Bádognak is helyet ad. Csúri jegyezte be egyébként a Via.hu webcímet is, amelyről korábban azt lehetett hallani, hogy Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadóval a háttérben indulna rajta egy hírportál. (A címen jelenleg nem üzemel semmi.)

Varga Mihály a Blogstarhoz hasonló új médiafelületekről azt mondta, hogy „a kulturált hangnemű, szabad véleménynyilvánításnak és az egészséges disputának adnak teret, vagy épp az alkotás, olvasás örömére hívnak”.Perjés Klára esetében azt emelte ki, hogy évtizedeken keresztül példaadóan szolgálta munkájával az anyaországi és a határon túli magyarságot. Gyulai Líviusz méltatásakor azt hangsúlyozta, hogy kifogástalan stílusérzékkel megalkotott művei egyedi hangon sugároznak hitet és egészséges derűlátást.


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint a médiatanács 2013 áprilisában elhunyt elnökéről elnevezett alapítványt 2013 őszén alapította Szalay Balázs, Szalay Annamária testvére, valamint Kálomista Gábor, a kuratórium elnöke Varga Mihály lett. Az alapítvány fő tevékenységeként akkor azt jelölték meg, hogy minden év március 15-én, a sajtószabadság napján ösztöndíjakat ítél oda.