Áll a bál Újpesten – Kabát várja a bocsánatkérést

Fotó: MTI

-

Összeszólalkozott egymással Mbaye Diagne és Kabát Péter a Vasas ellen hazai pályán 2-0-ra megnyert mérkőzésen.


Tíz perccel a vége előtt, 0-0-s állásnál szabálytalankodtak a 16-oson belül Kabáttal szemben. A sértett akarta elvégezni a büntetőt, de Diagne kivette a kezéből a labdát, és értékesítette a tizenegyest, majd nem sokkal később akcióból is betalált, beállítva a végeredményt.


Balogh, Diagne volt a kijelölt sorrend

A két játékos összeszólalkozott, Kabát percekig méltatlankodott, a nézők kifütyülték Diagnét. „A mérkőzés előtt megállapodtunk, hogy Balogh rúgja, de végül a második számú Diagne állt a labda mögé. Nagyon szépen értékesítette a büntetőt, amely után teljesen átalakult a játék képe” – mondta a mérkőzés után Nebojsa Vignjevic vezetőedző a klub honlapjának.


Kabát máshogy látta, az NB1.hu-nak így nyilatkozott: „Ez nem így van, mert ha a pályán vagyok, akkor én szoktam rúgni a tizenegyest. Azért volt Bubu (Balogh Béla) kijelölve, mert nem voltam kezdő. Amikor a játékvezető befújta a tizenegyest, akkor mondták a többiek, hogy rúgjam én.


Szerintem ez tiszteletlenség volt velem szemben, mert majdnem nyolc éve itt futballozom, Újpesten én vagyok itthon.

Hosszú évekig játszottam külföldön, és olyan nem fordulhat elő, hogy egy idegenlégiós elveszi a labdát a hazai játékos elől. Még nem beszéltük meg Diagnéval.Ha odajön hozzám, és elnézést kér, akkor nem fogok foglalkozni az esettel, de ha nem, akkor én nem fogok vele beszélni.

Kabát hozzátette: a pályán azért nem erősködött, mert nem akart balhét csinálni. „Éppen elég volt az a tűz, ami történt. Létfontosságú mérkőzés volt, és örülök, hogy Diagne berúgta, mert már nagyon rég nem nyertünk.”


A polgármester szerint rossz vége lesz

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere nagy fociszurkoló, és rendszeresen foglalkozik a Facebook-oldalán a csapattal is, most ezt posztolta: „Nagyon várt, nagyon szükséges győzelem. Sajnos semmi több. Nagyon nagy bajok vannak, koncepciótlan játék, rengeteg egyéni hiba és ami a legrosszabb, szemmel látható, vibráló feszültség és széthúzás a csapaton belül. Lépni kéne, mert rossz vége lesz.”