Áll a bál az egymást kiütő csapattársak között

Fotó: Getty Images / Mirco Lazzari gp

-

Andrea Dovizoso „elfogadhatatlannak” tartja csapattársa, Andrea Iannone hibáját, ami két dobogós helyébe került a Ducatinak a MotoGP argentínai futamán.


A világbajnoki sorozat második állomásán – kis túlzással – aki motorra ült, az felborult. Mindannyiuk közül a legrosszabbul a Ducati két olasz versenyzője járt: Andrea Iannone a verseny utolsó kanyarjában lökte ki csapattársát, Andrea Doviziosót – így buktak két dobogós helyet.

Iannone versenye véget ért, Dovizioso pedig betolta a célba a motorját, de ezzel a 13. lett, amiért 3 pontot kapott, de nehezen tudja megbocsátani csapattársának, hogy elvette tőle a futam és az összetett pontverseny 2. helyét.


üljünk le és beszéljük meg


„Szörnyű, hogy ennyi pontot elveszítettünk – sopánkodott még másnap is Dovizioso, a második helyért járó 20, és a harmadikért járó 16 pont elvesztése miatt érzett bánatában. – Ez az eredmény nagyon fontos lett volna a világbajnokság szempontjából, hogy szorosan (a vb-éllovas) Márquez mögött tudjak maradni. Keményen dolgoztunk az elmúlt két évben, hogy idáig jussunk, hogy csináljunk egy jó motort. És most elveszítettünk ennyi pontot... ez elfogadhatatlan. Elfogadhatatlan – idézi a szomorú olaszt a motorsport.com.

A történtek után Iannone három rajthelyes büntetéssel várhatja a következő, Amerikai Nagydíjat, amit a hétvégén rendeznek a texasi Austinban.