Áll a bál a ManUnitednél az újabb vereség után

Fotó: BACKPAGE IMAGES Ltd / JAMES MARSH

-

A Manchester United ezúttal a Stoke Citytől kapott ki, Louis van Gaal edző kirúgásán már senki sem lepődne meg. Két volt játékos súlyos kritikát fogalmazott meg.


Premier League, 18. forduló:

Stoke City–Manchester United 2-0
gól:
Bojan (19.), Arnautovic (26.)

A tabella alsó felében tanyázó Stoke Cityvel sem bírt a Manchester United a PL karácsonyi fordulójának nyitómeccsén.

Fél óra sem kellett ahhoz, hogy a Stoke lényegében eldöntse a meccset a szebb napokat látott MU ellen. Louis van Gaal csapatáról egy volt klasszis, Dwight Yorke azt mondta, nincs benne „sem tűz, sem akarat”. Az első gól előtt Memphis Depay suta fejese nem jutott el David de Gea kapusig, helyette Xherdan Shaqiri lecsapott a labdára, és adott egy gólpasszt Bojan Krkicnek.Yorke erről csak annyit tudott mondani, „ez volt a legrosszabb csukafejes, amit valaha láttam”, a meccs egészéről pedig kibökte: „egyszerűen nem hiszek a szememnek”.


A legpontosabban viszont Rio Ferdinand fogalmazott: „Már meg sem lepődöm – és ez a legfájdalmasabb az egészben.”A United az utolsó három bajnokiját mind elvesztette, összesen a hetedik tétmeccsén nem nyert. A vesszőfutás közepette kiesett a Bajnokok Ligájából, a PL-ben pedig már kilenc pont a hátránya a Leicester Citytől, hét az Arsenaltól, de még mindkettőnek hátravan a fordulóbeli meccse.

Van Gaalt természetesen megkérdezték a meccs után, hogy fél-e a menesztéstől. „Magamtól is dönthetek úgy, hogy lemondok, de ezt Ed Woodward alelnökkel beszélem meg, nem magukkal. Elsőként akarok beszélni erről a ManUnited vezetőségével, valamint a stábtagjaimmal és a játékosaimmal.”

A holland elismerte, hogy már az első félidőben elveszítették a meccset, mert „nem mertünk játszani”, elismerte, hogy részese a rossz sorozatnak, és ezt fel kell dolgoznia, ugyanakkor fontosabb, hogy a játékosai jobb teljesítményt nyújtsanak. A szurkolók csalódottságát természetesnek tartja, miközben továbbra is érzi a játékosok és a vezetők támogatását.

Utoljára az 1989/90-es idényben produkált hétmeccses nyeretlen sorozatot a ManUnited, egy idényen belül zsinórban négyszer pedig 1961-ben kapott ki legutóbb.