Alkalomhoz illően váltogatta nézeteit a zsidózó polgármester

Fotó: MTI / Kovács Attila

-

Pásztó korábbi fideszes vezetője holokauszt-megemlékezésen is szónokolt, sőt a zsidósága miatt támadt képviselőtársát is ő búcsúztatta. Sisák Imre rendkívül durva kirohanásáról egy videó jelent meg az interneten. Az ATV munkatársa utánajárt, máskor milyen nézeteket vallott a volt polgármester.


Sisák Imre 1998 és 2014 között volt Pásztó polgármestere, először az MDF, majd a Fidesz-KDNP-MDF-Nemzeti Kör színeiben, 2010-től pedig függetlenként. Tavaly elvesztette a választást. 2002 és 2006 között a Fidesz-MDF országgyűlési képviselője volt. Jelenleg a Pásztói Járási Hivatal Járási Földhivatali Osztályának vezetője.

A VS.hu által is közölt videóban arról beszél, hogy a problémák forrása ebben az országban nem más, mint az, hogy a zsidókat csak a “saját zsebük” érdekli. A véleményét pedig egyetlen emberrel kapcsolatban szerzett tapasztalata alapján alakította ki, ez az ember pedig Krämer László, aki a pásztói önkormányzatban volt képviselő 2006 és 2010 között.

Az ATV utánajárt, és rábukkant, hogy a 2013-ban elhunyt szocialista képviselő érdemeit éppen Sisák Imre taglalta a képviselő-testület számára Krämer halála után készített előterjesztésében, kiemelve a néhai képviselő felkészültségét, lelkiismeretességét és már kvalitásait.

Sisák Imre a tavalyi pásztói holokauszt-megemlékezésen is beszélt a zsidóságról, ám akkori szavai nem tükrözték a videón hallható szélsőséges nézeteket. „Kegyelettel és mély fájdalommal emlékezünk 1944 júniusának első napjaira, amikor a pásztói zsidó közösség több száz tagját hurcolták el munkaszolgálatra, vagy deportálták a náci Németország és csatlósai által felállított haláltáborokba” – idézi az ATV az akkor még polgármesterként, a pásztói zsidó közösség tagjai meggyilkolásának 70. évfordulóján szónokló Sisák Imrét.