Alkalmazottakat vitt el a NAV a Zsolnay porcelángyárból

-

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói szállták meg kedden reggel a Zsolnay-gyárat Pécsen - értesült a Dunántúli Napló.


A Bama.hu a Dunántúli Naplóra hivatkozva azt írja, hogy bejelentés nyomán indult az átfogó vizsgálat a cégnél, és a cégvezetőt is elvitték a nyomozók.

A gyár igazgatóságának elnöke, Cséplő Petra későbbre ígért tájékoztatást.

Kuperczkó Adrienn, a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense az MTI megkeresésére közölte, hogy költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával indítottak büntetőeljárást, további tájékoztatást azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt adni.

A pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. és fő tulajdonosi köre múlt hétfőn azt közölte: attól tartanak, hogy továbbra is ellenséges kivásárlási szándék fenyegeti a céget, amelyhez asszisztál a kisebbségi tulajdonos, a Pécs Holding Zrt., a baranyai megyeszékhely önkormányzatának vagyonkezelő vállalata.

A pécsi önkormányzat akkor arról tájékoztatta az MTI-t: szándékuk, hogy a város emblematikus vállalata a jövőben is biztonságban legyen.

Az önkormányzat most közleményt adott ki, amelyben azt írta: "volt alapja a Zsolnay-gyár megvédésének".


Mi már nem lepődünk meg semmin, hiszen már korábban is voltak félelmeink.

Talán ez a történés is mutatja, s érthetővé teszi mindenki számára, hogy miért volt szükség korábban a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítésére, azaz védelem alá helyezésére.

- olvasható a közleményben.