Alig van változás a pártok támogatottságában

Fotó: MTI / Soós Lajos

-

Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot csökkent. Az MSZP és Jobbik tábora nem változott, a többi párt esetében csak minimális változást mértek.


A Fidesz szavazóinak száma a múlt hónaphoz képest egy százalékpontot csökkent, és 24 százalék. Viszont a párt szavazóinak aktivitása emelkedett, és ebben a hónapban ők a legaktívabbak. Az MSZP támogatottsága tavaly év vége óta lassan, de folyamatosan növekszik, a párt erre a hónapra stabilizálta a megszerzett táborát, ami most változatlanul 14 százalék – olvasható a Publicus Intézet elemzésében. A párt szavazói továbbra is meglehetősen aktívak.

A Jobbik támogatása a múlt hónaphoz képest nem változott, és 11 százalék. A párt támogatottsága már majd' egy éve beszorult a 10-11 százalékos sávba. A Jobbik támogatóinak aktivitása továbbra is alacsony.

A többi párt megítélése minimálisan változott. Az LMP továbbra is 3 százalékon áll, akárcsak az 1 százalékpontot csökkenő DK. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban sem elérte el az 1 százalékot, csakúgy mint a Párbeszéd, az MLP, és a Kétfarkú Kutya Párt sem. Viszont 1 százalékpontot növekedve, 2 százalékon áll a Momentum Egyesületet is – amely bár nem párt és nem választható, de a válaszadók mégis megemlítették.

A Publicus a Vasárnapi Hírek megbízásából készítette reprezentatív felmérését április 10 és 16 között, 1021 fő megkérdezésével készített.