Alig változik a bérszakadék a nők és a férfiak között

Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

-


Annak ellenére, hogy a szakemberek szerint rendkívül ártalmas a nemek közti megkülönböztetés, egy kutatás szerint csak nagyon lassan záródik az olló a férfiak és nők fizetése között. A nemek közötti bérszakadék – a nők és a férfiak órabére közötti átlagos különbség a gazdaság egészében – az elmúlt néhány évben alig változott. Ha minden így folytatódik tovább, 2186-ra lesznek egyenlők a fizetések – írja a Piac és Profit.

A World Economic Forum (WEF) legfrissebb felmérése szerint a nők nemcsak több munkaórát dolgoznak, de az ugyanazért a munkáért kapott keresetük továbbra is lényegesen alacsonyabb a férfiakénál. Összességében a globális átlag 30 százalékos különbség körül mozog, azaz sok esetben harmadával kapnak kevesebbet a munkájukért a nők. Az egyenlőség tekintetében, mint oly sok mindenben, az élen a skandináv államok állnak, közülük is Izland a vezető. A különbség ott „csak” 14 százalékos. A legfrissebb adatok szerint az Európai Unióban átlagosan 16,4 százalék volt a különbség a nők és a férfiak bére között.

A bérszakadék egy enyhén csökkenő tendenciát követően jelenleg stagnál. Dánia, Csehország, Ausztria, Hollandia és Ciprus folyamatosan javuló tendenciát mutat, más országokban azonban a korábban csökkenő különbség már 2012-ben a visszájára fordult, és azóta sem javult.

A nemek közti egyenlőtlenségekről régiónkban hiányoznak a konkrét adatok, emiatt alakulhatott ki az a tévképzet, hogy itt a nemek közti diszkrimináció nem létező probléma – véli Dono Abdurazakova, az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) nemek közötti egyenlőséggel és szociális védelemmel foglalkozó szakértője.

Magyarországon, Portugáliában, Észtországban, Bulgáriában, Írországban és Spanyolországban az elmúlt néhány évben éppen hogy tovább mélyült a nemek közötti bérszakadék. Hazánkban kerek húsz százalékkal kapnak kevesebbet a nők ugyanazért a munkáért.

A különbségek nem csak a fizetés terén mutatkoznak meg, minden második magyar munkavállaló gondolja úgy, hogy jelentkezéskor vagy előléptetéskor a férfiaknak kedveznek a munkavállalók.

Nem csak morálisan felháborítóak a különbségek, gazdasági szempontból is racionális lenne, ha megvalósulna a nemek közi béregyenlőség: a statisztikák szerint minél több nőt foglalkoztat egy cég, annál nyereségesebb.