Alig merjük leírni, mit mondott a londoni főpolgármester a taxisnak

Fotó: AFP / LEON NEAL

-

Boris Johnsonról, London főpolgármesteréről igazán nem lehet azt állítani, hogy ne állna szóba a néppel. Legutóbb például egy taxisnak mondta a nyílt utcán, hogy baszódjon és dögöljön meg.


Boris éppen biciklijével tekert keresztül a városon, amikor egy taxis számon kérte rajta, hogy miért nem tesz többet a taxisok védelmében az Uberrel szemben. Ekkor érkezett a polgármester sarkos válasza: „Miért nem baszódsz és döglesz inkább meg? És nem feltétlenül ebben a sorrendben.” Az esetről videofelvétel is készült - írja az Independent.Egy Borishoz közelálló forrás szerint a politikus számos alkalommal elegyedik társalgásba a város polgáraival, melyek általában tartalmasak és jól végződnek. Szerinte nem kell túlságosan felfújni a dolgot: „A taxis odavetett Borisnak néhány válogatott mondatot, amire ő hasonló stílusban reagált, majd mindenki ment a maga útjára.”

Steve McNamara a taxis szövetség főtitkára sem ütközött meg különösebben. „Két felnőtt férfiról beszélünk, az eset pedig az éjszaka közepén történt. Gyerekek sem voltak a környéken. Nem hiszem, hogy a taxis hazaérve álomba sírta volna magát.”