Alföldi Róbert megint a Nemzetiben rendez

-

A Nemzeti előző igazgatója először tér vissza a színházba, mióta Vidnyánszky Attila váltotta őt az igazgatói székben. Alföldi a 2016-os Armel Operafesztivál nyitóelőadását, Eötvös Péter Senza Sangue című opera-pszichothrillerét állítja színpadra.


„Az, hogy én a Nemzeti Színházba visszamegyek dolgozni egy vendégjáték erejéig, az számomra semmiféle rossz érzéssel nem jár. Sőt, azt kell hogy mondjam – némi pofátlansággal –, hogy számomra természetes, hogy én ott dolgozom” – nyilatkozta tavaly a rendező, aki szerint nem azért került az opera a Nemzetibe, hogy “helyes kis ügy” legyen ebből, hanem azért, mert itt voltak meg a technikai feltételek a mű színreviteléhez. Az előadás amúgy a Theatre d’Avignon produkciója, a francia ősbemutatót már meg is tartották a napokban.


Az Armel Operafesztivált június 27. és július 2. között Budapesten, a Nemzeti mellett a Thália Színház ad otthont a rendezvénynek. Alföldi rendezése a nyitónapon, 27-én lesz látható. A rendező szerint a Senza Sangue furcsa és nehéz darab, amely egy bosszúszomjas nőről szól, aki elindul, hogy felkutassa az apja gyilkosait.