ALDI: Nem gondolkozunk a piacos megoldáson

Forrás: Flickr

-

Az áruházlánc nem tervezi, hogy olyan lépésekhez folyamodik, mint azt egyes Coopok és CBA-k tették.


Az ALDI jelenleg nem tervezi egyetlen üzletének piaccá alakítását, illetve nyilvánítását sem, és ezzel a megoldással nyitva tartani az üzleteket vasárnap.

Ezt válaszolta lapunknak az üzletlánc arra a kérdésünkre, hogy terveznek ahhoz hasonló lépéseket, mint néhány CBA illetve Coop. Igaz, már csak azért sem gondolkoznak ezen, mert ezt „az ALDI üzleteinek elhelyezkedése sem teszi lehetővé”.


Elsőként az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy Balatonfenyvesen és Balatonakalin az ottani CBA-boltok úgy tudnak nyitva tartani vasárnap is, hogy piaccá minősítették a boltot.

Kedden pedig mi írtunk arról, hogy nem csak a CBA, hanem a szintén magyar tulajdonban levő Coop is érintett az ügyben. Révfülöpön két Coop és egy magánvállalkozó boltja is piacként működik. Mást nem is nagyon találtunk ott; az egyik Coopnál volt egy kürtőskalácsos és egy könyvsátor.

Az ALDI-nak már csak azért sincsen értelme a piaccá minősítésen gondolkozni, mert Tuzson Bence, a Fidesz frakciószóvivője bejelentette, a piaccá nyilvánítás megakadályozására készülnek. Tuzson közölte, ha valaki kiskapukat talál a jogszabályban, azt meg kell vizsgálni, és ha jogalkotásra van szükség, reagálni kell.