Álarcosok megkéseltek két nőt Jeruzsálemben

Fotó: AFP / THOMAS COEX

-

Izraelben és a palesztin területeken már több hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a merényletek.


Két álarcos megkéselt két izraeli nőt kedden Jeruzsálemben, a rendőrség hajszát indított a tettesek elfogására. A rendőrség szóvivője elmondta, hogy öt nő haladt egy jeruzsálemi sétányon a Béke erdeje közelében, amikor hátulról megtámadták őket. Két, a hetvenes éveiben járó nőt a tettesek megszúrtak. A nőket kórházba szállították, sebesüléseik mérsékelt súlyosságúak.

A rendőrség ellenőrző pontokat állított fel és átkutatta Kelet-Jeruzsálem arab negyedét, ahol őrizetbe vettek két embert, de őket később szabadon engedték.

Izraelben és a palesztin területeken már több hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a merényletek, valamint az összetűzések az izraeli rendfenntartókkal.

A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terén. Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják, míg palesztin források szerint a támadások hátterében az elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.