Alaposan megfogta a forgalmat az osztrák rendőrök akciója

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

-

Délelőtt még 8 kilométer hosszan álltak az autók a hegyeshalmi határnál, délutánra 13 kilométeresre nőtt a kocsisor. Az osztrák rendőrök embercsempészeket, illegális bevándorlókat keresnek.


Az osztrák hatóságok ellenőrzése miatt vasárnap délutánra már mintegy 13 kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópályán, Hegyeshalom közelében – közölte a rendőrség honlapján.

Az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtt számolt be arról, hogy a rendőrök ismét szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tartanak: elsősorban a zárt rakterű teherkocsikat nyittatják ki embercsempészeket és illegális bevándorlókat keresve. Már ekkor mintegy nyolc kilométeres volt a torlódás.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap délutáni közleményében azt írta: az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt 13 kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópályán. A rendőrség arra kéri az erre haladó sofőröket, hogy az Ausztriába történő határátlépéshez lehetőség szerint válasszanak alternatív útvonalakat: az 1. számú főúton a miklóshalmi vagy az M15-ös autóúton a rajkai, illetve a soproni vagy a vámosszabadi határátlépési pontokat. Emellett azt kérik, hogy indulás előtt tájékozódjanak a rendőrség honlapjának határinfo oldalán.