Ákos a koncertjén tapsot kért a ”gyűlöletmestereknek”

Fotó: MTI / Rosta Tibor

-

Többször is beszélt szerdai koncertjén az őt ért támadásokról. Sokan nem vették jó néven, hogy megmondta, mi a nő dolga. Közben kitört a háború a kormány és a Telekom között: a minisztériumok és háttérintézmények felbontják a szerződéseket.


Szimpátiájáról biztosította Ákost a színpad előtt álló kemény mag, a szerdai koncert első pillanataiban is azt skandálták, „veled vagyunk” - számolt be a Válasz.hu. Ákos ezt „jóleső mosollyal nyugtázta”, és azt mondta, soha nem volt még ekkora szüksége támogató szeretetre.

Később azt mondta, az elmúlt két hétben többet írtak róla, mint az elmúlt két évben összesen, majd a Telekom szerződésbontására utalva elejtette azt a poént is, hogy reméli, talál majd magának szponzort, ha egyszer úgy dönt, önállóan folytatja. József Attilát is idézett saját védelmében, majd arról beszélt, négy nővel él együtt, esélye sincs arra, hogy lenézze őket. A nőknek azt kívánta, hogy tartozzanak egy férfihoz, a férfiaknak, hogy tartozzanak egy nőhöz - idézi a lap.

Egyszer pedig még nagy tapsot is kért az elmúlt napok gyűlöletmestereinek.


Ákos az Echo Tv-nek adott interjújával okozott felháborodást, mikor kijelentette: a nőknek az a dolga, hogy gyereket szüljenek.
- A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak. Én így érzem.
- Nem az a dolguk?
- Nem az a dolguk.
- Mi a dolguk a nőknek?
- Hát, mondjuk, a női princípiumot beteljesíteni, nem? Hogy, mondjuk, valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni.

Emiatt nagyon sokan tiltakoztak a Facebookon, vicces megjegyzéseket is téve, hogy nem tudnak menni a koncertre, mert épp szülnek majd, illetve többen remélték, lesz majd elkordonozott rész a szülő nők számára. A helyszíni tüntetés már nem volt a Facebookéhoz mérhető: a Népszabadság tudósítása szerint összesen voltak vagy huszan, a szervezők szerint viszont ennél többen, hiszen még a végén is ott voltak nagyjából 25-en.Beindult a mémgyár is


A Telekom kijelentése miatt szerdán szerződést bontott Ákossal, ez azonban Lázár János miniszternek nem tetszett, diktatórikusnak nevezte a lépést. De Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója is kiállt Ákos mellett, „bódult libbancsokat” emlegetve.

Az Ákos rajongók sem hagyják annyiban, többen a Telekom szerződés felmondására buzdítanak - szúrta ki a 444.hu, de ez mondjuk a hűségidő miatt nem annyira egyszerű lépés.

A kormány viszont lépett: a kormányszóvivő bejelentette, a minisztériumok és háttérintézmények felbontják a céggel kötött szerződéseiket, egyelőre vizsgálják, ezekből mennyi van. Van olyan intézmény, amely már intézkedett 103 szerződés felmondásáról - Kovács Zoltán. A Telekom egyelőre nem reagált, a tőzsdén viszont beszakadt a Telekom részvények árfolyama. Folyamatosan frissülő cikkünket itt találja.