Akkora a büntetés, amennyi a migránsoknál lévő pénz

-

A szlovén hatóságok minden pénzüket elveszik azoknak a migránsoknak, akik nem háború sújtotta területről érkeznek, és egy fillér nélkül toloncolják őket vissza Horvátországba - jelentette az N1 horvát kereskedelmi televízió kedden.


A visszaküldött menekülőket illegális határsértésért megbüntetik, a "büntetés" pedig attól függ, hogy mennyi pénze van az illegális határsértőnek: ha 120 eurót találnak nála, akkor a büntetés 120 euró, ha 330 eurót, akkor 330 euró, és így tovább - írta az N1 honlapján.

A hírcsatorna a Novi List című isztriai napilapra hivatkozik, amely azt állítja: birtokában van több olyan szelvény másolatának is, amelyet a szlovén hatóságok állítottak ki többségében algériai és marokkói bevándorlóknak.

A lap szerint a horvát hatóságok nem tehetnek mást, mint hogy fogadják ezeket a migránsokat, és visszaküldik őket Szerbiába.

A szlovén belügyminisztérium adatai szerint idén 779 gazdasági bevándorlót toloncoltak vissza Horvátországba.

A Jutarnji List című horvát újság korábban arról írt: a szlovén rendőrség a regisztráció alkalmával kérdéseket tesz fel a migránsoknak, s ha nem adnak megfelelő választ, visszaküldik őket abba az országba, ahonnét jöttek.

Ebben az évben összesen 97 580 migráns érkezett Szlovéniába: januárban 62 796, februárban pedig 33 666. Szlovéniában a legfrissebb adatok szerint tavaly október közepe óta 476 184 illegális bevándorlót regisztráltak.