Akkezdet Phiai, a Belga és a Zagar is jön a Bánkitóra

Fotó: Bánkitó Fesztivál / Bánkitó Fesztivál

-

Július 17-19 között hatodszorra rendezik meg a Bánkitó Fesztivált. Koncert és pörgés mellett lesz minden más is: vetítés, színház, kiállítás, játékok, pszichodráma. Még gondolkodni is lehet. Szakadj ki a tóra!


Eljön még a Mary Popkids, Hó Mártonék és Népi Papáék, természetesen zenél a Csaknekedkislány és a Puszi is. A fesztivállal együttműködik többek között a Független Előadóművészeti Szövetség, a Nem Privát Színház, fellép a Tünet Együttes. Kint lesz a helyspecifikus művészettel foglalkozó Placcc fesztivál (miattuk lehetett például virtuális valóságban mászkálni a volt MTV székházban), a Katalizátor-díjat szervező Tranzit, a Müszi építésében is résztvevő Studio Nomad, filmes oldalról a Kino Flow, a Kertem, a Palantír és a Romakép Műhely.

Oké, hol tudok meg többet?

Event. Fész oldal. Sima oldal.


„Ha végigittad már a Kazinczy utca összes helyét,
ha nem villanyoz fel a sztori tizedszerre,
ha a túlóra a normál munkamenet,
ha úgy bringázol be a munkába, hogy észre se veszed,
ha tüntetésre járni rutin menet,
ha nem idegesít fel az újabb törvénytervezet,
ha a kátyúban nőtt virág a zöldfelület,
ha a napsütést csak a monitoron nézed,
akkor szakadj ki a Bánkitó Fesztivállal!”


Alkotói felhívás is van, téma a magyar táj

„Szakadj ki a magyar tájba! Bizonyítsd be, hogy a magyar táj nem csak neked szép!” A képzőművészeti pályázatra május közepétől június 22-ig lehet jelentkezni bármilyen műfajban és művészeti ágban, a témán kívül megkötés nincs. Anyagköltséghez, dicsőséghez, ingyenes- és szakmai fesztiválbérlethez részletes terv és költségvetés leadása után lehet jutni.