Aki szembe mer szállni Kocsis Mátéval

Fotó: AFP / PHILIPPE DESMAZES

-

HÁTTÉR

Az egykori magyar női kézilabda-válogatott Farkas Ágnes is elindul a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöki posztjáért.


Az már korábban eldőlt, hogy az MKSZ eddigi elnöke, Vetési Iván – aki korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban volt a nemzeti egységes kártyarendszer kidolgozásának miniszteri biztosa – nem jelölteti magát ismét a posztra. A 2011 júniusa óta elnökölő Vetési maga helyett a Fidesz VIII. kerületi polgármesterét, Kocsis Mátét jelölte március elején – azaz egy sikersportág ismét fideszes vezetőt kaphat.


Ám kihívója is lesz, méghozzá a korábbi világklasszis magyar női kézis, Farkas Ágnes személyében. A 41 éves, volt válogatott balátlövő – aki másfél éve a Vas megyei szövetség elnöke – az NSO-nak elmondta: „fűt a sportág iránti feltétlen tisztelet és szeretet, a tenni akarás. Nem szeretném, ha a sportágban és a szövetségben újra mindent elölről kellene kezdeni, mert például a TAO-pénzeknek, a hozzáértő szövetségi munkatársaknak köszönhetően végre jó úton indult el az MKSZ. Ezt a folyamatot vétek lenne megszakítani”. Hozzátette:


Úgy érzem, vállalnom kell, és meg is tudnám valósítani, hogy sportágunk továbbra is a kiemelt kategóriába tartozzon, fokozódjon a népszerűsége, és nőjön a magyar kézilabda meglevő nemzetközi elismertsége. Ehhez garancia lehet a sportmúltam, az ismertségem, kiterjedt szakmai ismerősi köröm, sportági vezetői tapasztalatom.

Az olimpiai- és vb-ezüstérmes, Európa-bajnok és Eb-bronzérmes volt átlövő a hétvégi, győri Magyar Kupa négyesdöntőn sok bíztatást kapott, így indult el végül a posztért. Azt tapasztalta, hogy Vetési bejelentése óta a megyei vezetők tanácstalanok, a kialakult helyzetben nem tudják, kihez fordulhatnak kételyeikkel, kérdéseikkel. A családjával Kőszegen élő sportvezető szerint nem lehet Budapest kontra vidék kérdésként kezelni indulását, szerinte könnyen át lehetne hidalni ezt a távolságot virtuálisan.


Legutóbb akkor írtunk sportvezetői posztra pályázó fideszesről, amikor a Magyar Birkózószövetség Németh Szilárd rezsibiztost indította a szövetség elnökségéért. Azóta a fideszes politikus behúzta a posztot Hegedüs Csaba ellen.

Lájkolj minket a Facebookon!