Aki még tud futni, az focizhat az északírek ellen

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Bár a szervezett védekezésbe időnként hiba csúszott, a fociválogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck elégedett a Románia elleni Eb-selejtezőn elért döntetlennel.


Bernd Storck, a fociválogatott élén most bemutatkozó szövetségi kapitány a Románia elleni Eb-selejtező előtt úgy fogalmazott, elégedett lenne egy döntetlennel. Össze is jött az iksz, méghozzá igazságosan, egy kiegyenlített meccsen. A német edző a lefújás után is úgy érezte, elégedett az egy ponttal, mert „sok nehézségünk volt a meccs előtt, páran sérülés miatt nem játszhattak, és nagyot kellett harcolnunk”.

„A cél az volt, hogy jól koncentráljunk a védekezésben, és bár ez nem mindig valósult meg tökéletesen, de összességében megkaptam, amit kértem a fiúktól – magyarázta az M4 csatornán. – Nyerni akartunk, a végén ezért küldtem pályára egy harmadik csatárt is.”

Három nap múlva már Belfastban kell megküzdenie a válogatottnak az északírekkel, akik jelenleg vezetik a csoportot. Az igen közel lévő meccsről pragmatikusan gondolkodik Storck: „Meg kell néznünk, hányan tudnak még futni, mert sok játékosunk nem volt meccsben korábban. Aki hadra fogható, az kaphat majd szerepet Belfastban.”

Anghel Iordanescu, a románok szintén itt debütáló edzője mintha kicsit csalódott lett volna: „Főleg a mérkőzés első felében többet birtokoltuk a labdát, nyomás alatt tartottuk ellenfelünket. A második félidő már jóval kiegyensúlyozottabb volt. Támadó szellemben szerettünk volna futballozni, de nem tudtunk nagy helyzetet kidolgozni. Szerettük volna megszerezni a három pontot.”

A válogatott jelenleg a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll az Eb-selejtezők F csoportjában. Észak-Írország vezet, a csoportkörből még három forduló van hátra.