Akcióban az Iszlám Állam hackerei

-

Száz amerikai katonai adatait szerezték meg, és ezzel előkészítették a meggyilkolásukat.


Az Iszlám Állam azt állítja, megszerezte száz amerikai katona nevét, egyesült államokbeli címét és fényképét, feltette az internetre, és felszólította Amerikában élő „magányos farkas” híveit, hogy öljék meg őket.

Az amerikai védelmi minisztérium közölte, hogy vizsgálja az ügyet. Egy meg nem nevezett tisztségviselő azt mondta: egyelőre nem tudják megerősíteni az Iszlám Állam információinak helyességét, de utánanéznek. Hozzátette: az amerikai fegyveres erők tagjaira mindig és mindenütt érvényes, hogy óvatosnak kell lenniük biztonságuk érdekében.

Az internetre feltett névsorról az Iszlám Állam azt állítja, hogy a szervezet úgynevezett hackerrészlege szerezte meg több amerikai katonai szerver, adatbázis és e-mail feltörésével.

A New York Times című amerikai lap szerint nem valószínű, hogy a dzsihadisták amerikai kormányzati szerverekről szerezték az adatokat. A lap idéz egy védelmi minisztériumi tisztségviselőt, aki szerint a nevek és a hozzájuk tartozó adatok többségét nyilvános adatbázisokból, lakcímnyilvántartásokból, internetes közösségi oldalakról írhatták ki. Úgy tűnik, olyan katonák neve található az Iszlám Állam listájában, akik szerepeltek valamilyen, az Iszlám Állam elleni légicsapásokról szóló hírekben a médiában.