Akár a Barcelona is lehet Ronaldo következő klubja

Fotó: Getty Images / Denis Doyle

-

A portugál sztár az AP-nek nyilatkozva a „fociban bármi megtörténhet” panellel hagyta nyitva a legvadabb lehetőséget is. Emellett beszélt még a Real Madridról, a portugál Eb-esélyekről és az Aranylabdáról is.


Cristiano Ronaldo az AP amerikai hírügynökségnek adott a szokásosnál valamivel hosszabb interjút, amelyben a kötelezően használt mondatok mellett azért felbukkant egy-két érdekesség is. Természetesen szóba került, hogy elhagyná-e a Real Madridot – ahová 2018-ig szóló szerződésed köti – és, ha igen, akkor szóba jöhetne a Barcelona, a Manchester United, vagy éppen más nagy angol klub?


Egyelőre még a Real Madrid címere van a szíve fölött


„Azért egy kicsit bonyolultabb ennél... Minden elképzelhető, de az, hogy egy nap a Barcelonában játsszak, szinte lehetetlennek tűnik. Ahogy az is, hogy a Manchester United helyett egy másik angol klubban focizzak egyszer. De száz százalékig egyik lehetőség sem zárható ki, a futballban ugyanis soha semmit nem mondhatsz biztosra.”

Miként azt sem zárta ki, hogy ha eljön az idő, akkor egy Európán kívüli ligában, például az MLS-ben, az amerikai profi bajnokságban folytassa a pályafutását.

„Ha majd itt lesz az ideje, akkor minden lehetőséget mérlegelni fogok, és úgy fogom meghozni a döntésemet. Lehet, hogy Madridban fejezem be a pályafutásomat, ami büszkeséggel töltene el. De nem tudom, mit hoz a holnap. Minden lehetőségre nyitott vagyok. Egyelőre nem látom magamat az amerikai bajnokságban, de ez a mai állapot, és nem tudhatjuk, hogy mi lesz két-három év múlva.”


A Barca elleni hazai vereség megviselte a madridiakat


Ronaldo mindezek mellett hangsúlyozza, hogy boldog és elégedett a Real Madridban, noha a Barcelonától hazai pályán elszenvedett 4-0-s vereség után számtalan támadás érte a csapatot.

„A vihar után mindig a csend jön, és most minden rendben van a klubnál. A Barcelona elleni vereség után öt nehéz meccset nyertünk, jó passzban vagyunk.”

Nem lehet kihagyni egy ilyen beszélgetésből az Aranylabdát. Ronaldónak egyelőre három van belőle, és a két barcelonai sztár, Messi és Neymar mellett ezúttal is ő a harmadik, aki döntőbe jutott, és elnyerheti a legértékesebb egyéni díjat, amit futballista kaphat.

„Ez nem olyan, mint az Aranycipő, ahol a számok egyértelműen megmutatják, ki volt a legjobb. Erre nincs befolyásom, csak a szavazókon múlik. És az emberek sokszor nem nézik, hogy mi történt a múltban, csak azt, hogy éppen most hogyan teljesítesz. Egy nagyon jó szezon, a számok szerint a legjobb szezonom van mögöttem, viszont a trófeák nem ezt mutatják, ezt aláírom (a Real Madrid a 2014-2015-ös évadban nem nyert trófeát). Ezzel együtt nem lenne meglepetés, ha én nyernék. Viszont hármunk közül bárki kapja az Aranylabdát, az biztos, hogy megérdemli.”


A legfontosabbak: Cristiano jr. és az Aranylabda


Ronaldo és a portugál válogatott jövő nyáron a franciaországi Európa-bajnokságon is pályára lép. És, habár a szélső minden idők egyik legjobb futballistája, karrierjét egy válogatott sikerrel tudná teljessé tenni.

„Portugália soha nem számít favoritnak, ami érthető, hiszen felnőtt szinten még egyetlen világversenyt sem nyertünk. De a foci mindig teli van meglepetésekkel, bármi megtörtnénhet (ezt a portugáloknál jobban kevesen tudják). Bízom benne, hogy Portugália most fog egy nagyszerű taljesítménnyel kirukkolni. Remek csapatunk van, nagyon jó játékosokkal, és egy nagyon jó edzőnk van, Fernando Santos. Minden összetevő a kezünkben van, csak egy kis szerencsére van még szükségünk a nagy sikerhez.”