Akár 20 fok is lehet húsvétkor

Fotó: MTI / Balázs Attila

-

A hét elején még 10 fok körüli hőmérsékletet ígérnek az időjárás-jelentők, hétvégén viszont akár 20 fok is lehet. A ragyogó tavasz húsvét hétfőn is kitart.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint kedden a hajnali, reggeli órákban erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és a Dél-Dunántúlon többfelé, máshol csak elszórtan várható eső, zápor. A délelőtti óráktól kezdve északnyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé süt ki a nap. Az északnyugati szél megerősödik. Hidegfront érkezik. Reggel 4, délután 11 fok körül alakul a hőmérséklet.


Szerdán dél felől megvastagszik a felhőzet, de az északi területeken elő-előbukkanhat a nap. A déli, délkeleti tájakon alakulhat ki eső, záporeső. Az északi, északkeleti szél nagy területen erősödik meg. Reggelre +1 fok köré süllyed a hőmérséklet, délután - a borongós idő hatására - csak 7 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön észak felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, de még gyakran lesznek felhők az égen. Elszórtan fordulhat elő zápor. Élénk, néhol erős marad az északkeleti szél. Nem lesz lényeges változás a hőmérsékletben.

Péntek estig országszerte napos, kellemes tavaszi időre van kilátás. Eső estig nem lesz. Estétől már megnövekszik a felhőzet és néhol az eső is eleredhet. Reggel hideg lesz, több helyen lehet gyenge fagy! Délután már ismét mindenhol 10 fok feletti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, ám csapadék csak elvétve alakulhat ki. A szél délnyugatira fordul és néhol megélénkül. 12 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Húsvét vasárnap ragyogóan napos idő valószínű. Eső nem várható. Élénk, a Dunántúlon erős lesz a déli szél. Folytatódik a tavaszi felmelegedés: 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Húsvét hétfőn változóan felhős idő esélyes, elszórt záporokkal. 17 fok körüli maximumok lehetnek.