Akár 10 éves gyerekek is vásárolhatnak az Amazonon tetoválókészletet

-

Elég könnyen vásárolhatnak kiskorúak is veszélyes eszközöket az interneten.


Kisgyerekek is könnyen hozzájuthatnak az interneten olyan veszélyes eszközökhöz mint például egy házi tetoválókészlethez, így az Amazonon is megvásárolhatják – írta a Daily Mail. Egy vizsgálat szerint egy 10 éves brit gyerek ezt meg is tette, két nappal később már készhez is kapta a 36 fontos (15 ezer forintos) készletet.


Az Amazon ugyanis nem határozott meg a vásárlásához korhatárt, és jogilag sincsen ilyen megkötés, pedig ez a házi tetoválókészlet nagyon hasonló ahhoz, amit a profik is használnak.

Tetoválók ezért arra kérték a brit kormányt, hogy akadályozza meg, hogy olyanok is vásárolhassanak ilyen felszerelést, akiknek nincsen engedélyük tetoválni, hiszen ebből számos egészségügyi károsodás származhat, így akár HIV-, vagy hepatitis-fertőzés is.

Maria Patricia, aki egy tetoválásokat eltávolító szakértő a lapnak úgy nyilatkozott, hogy rengeteg olyan tizenéves jelentkezett nála, akik nem is szalonokban szerzik az új tetoválásokat, hanem házibulikban, vagy barátoknál.

Az Amazonon elméletben nem regisztrálhat 18 év alatti, de arra nincsen semmilyen módszerük, hogy kiszűrjék azokat, akik csalnak a bejelentkezéskor.