Akadozik az ellátás a Tescókban

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A központi raktárban állítólag többen felmondtak. A cég szerint szezonális problémáról van szó.


Komoly problémává duzzadt a munkaerőhiány a Tesco áruházlánc gyáli országos frissáru-elosztó központjában - írja a Magyar Idők. A lap szerint akadályokba ütközik a megrendelt termékek kiszállítása. Alapvető árucikkekből készlethiány, szűkített kínálat, országszerte akadozó áruházi kiszolgálás vált jellemzővé a Tesco-üzletekben, ezt több városban és Budapesten is érzékelik a vásárlók. A Gyálon működő központi elosztó raktárban nemrég többen felmondtak, a munkaerőhiány miatt naponta ütközik problémákba az üzletlánc ellátása.

A nyár végén néhány egységben úgy dönthetnek, hogy korlátozzák a nyitvatartást, illetve egyes kevésbé fogyó termékcsoportokat kivonhatnak a kínálatból.

Több budapesti, illetve a kanizsai, a hódmezővásárhelyi, a győri, a dunakeszi, a várpalotai és a szegedi áruházakból jelezték, hogy nem kapnak időben árut, akadozik a raktárak feltöltése. Emiatt egyre gyakoribb, hogy üres polcok fogadják a vásárlókat - mondta az egyik legnagyobb forgalmú budapesti Tesco-hipermarket kereskedelmi igazgatója.

A Gyálon lévő központi raktárban a munkaerőhiányból fakadó túlterheltség, illetve az alacsony fizetések miatt mondtak fel többen a közelmúltban. A több száz fajta friss áru elosztását országosan kezelő gyáli telephelyen jellemzően napi tíz órában, havonta néhány szabadnappal, átlagosan 90-100 ezer forintért dolgoznak az árupakolók.

A Tesco Globál Áruházak Zrt. a lap megkeresésére azt közölt, hogy a problémát átmeneti, szezonális készlethiány okozza, amlynek megoldásán folyamatosan dolgoznak.