Akad egy KDNP-s képviselő is a Buda-Cash vezérének családjában

Fotó: MTI/MTVA / Illyés Tibor

-

A letartóztatott Buda-Cash-vezérigazgató élettársának, Lindának az édesapja egy KDNP-s képviselő – tudta meg a Blikk. Hargitai János egyben már nagypapa is, Tölgyesi Péternek és Lindának ugyanis pár hónapja született gyereke.


A bedőlt brókercég vezérigazgatója, Tölgyesi Péter március eleje óta ül előzetes letartóztatásban, így azóta élettársának egyedül kell nevelnie a gyereket. Azt pedig nem tudni, mikor szabadulhat a gyermek apja, mivel Tölgyesi előzetes letartóztatását július közepéig hosszabbította meg a bíróság.


A KDNP-s nagyapa, Hargitai azt állította a Blikknek, hogy váratlanul érte őt és lányát a Buda-Cash-botrány, ők semmit sem tudtak a brókercég bedőlésééig. Hargitai azt is állította, hogy Tölgyesit alig ismeri. Talán ha háromszor találkozott vele, mert Budapesten laknak, a képviselő pedig vidéken. „Ha tudtam vagy sejtettem volna, hogy egy csalóról van szó, akkor gondolhatja, megóvtam volna tőle a lányomat” –mondta.


Tölgyesi Péter március eleje óta ül előzetes letartóztatásban


Nem volt megtakarítása a brókercégnél

A politikus kiemelte, hogy a családi kapcsolat ellenére nem volt megtakarítása a Buda-Cash-nél. „Mindig is az OTP-nél vezettem a számláimat, és nem is próbáltak rábeszélni, hogy a Buda-Cash-hez vigyem a pénzem" – állította.


A most kiderült családi szál azért is érdekes, mert Rogán Antal a Buda-Cash-botrány kirobbanásának másnapján azt hangoztatta, hogy ez egy „újabb szocialista brókerbotrány", hiszen számtalan összefonódás van a Buda-Cash-vezetők, illetve a Gyurcsány-Bajnai-kormányok emberei között.