Agyonlőttek két kínai diplomatát a Fülöp-szigeteken

-

Egy kínai nő volt a támadó, aki szintén a konzulátuson dolgozhatott.


Lelőttek szerdán két kínai diplomatát, egy harmadikat pedig megsebesítettek a Fülöp-szigetek középső részén található Cebú egyik népszerű éttermében – tájékoztattak hivatalos források.

A támadást Kína cebúi konzulátusának munkatársai ellen követték el. Szun San helyettes konzult a nyakán, míg Huj Li gazdasági attasét a fején érte halálos lövés. Szung Zsung-hua főkonzul túlélte a rajtaütést, őt lőtt sebbel kórházba szállították az Inquirer című helyi napilap információi szerint.

A Reuters brit hírügynökség arról számolt be, hogy a diplomáciai képviselet személyzetének tagjait egy kínai nő támadta meg. Wilben Mayor rendőrségi szóvivő szerint a konzulátus dolgozójáról van szó, akit egy másik kínai állampolgárral, a külképviselet egyik diplomatájának férjével együtt őrizetbe vettek.

„Próbáljuk meghatározni a gyilkosság indítékát” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy az áldozatok és a támadó egyaránt az étteremben vacsoráztak.

A Fülöp-szigeteki külügyminisztérium és Kína manilai nagykövetsége egyelőre nem nyilatkozik az ügyben, jelenleg igyekeznek további információkat gyűjteni a történtekről.