Agresszív, dühös görögökre számít a magyar szövetségi kapitány

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Storck kapitány nem érti a görögök utolsó helyét, de a lényeg, hogy a magyarok nyugodtabbak, mióta biztos harmadikok. Németh kezdő lesz.


Bernd Storck szerint agresszív és dühös ellenfél lesz vasárnap a tavaly világbajnoki nyolcaddöntős, viszont az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban már biztosan utolsó helyezett görög csapat.

„Nagyon meglepő számomra az utolsó helyük, mivel a legjobb keretük van a hatosban, sok játékosuk a Bajnokok Ligájában szerepel. Biztosan meg akarják majd nyerni az utolsó meccsüket, hogy ne győzelem nélkül zárják a sorozatot” – mondta szombati sajtótájékoztatóján a magyarok német szakvezetője, aki szerint csak vasárnap derül ki, hogy előnyt jelent-e a rivális csalódottsága.


A meglepett Storck


Nyugodt magyarok

Storck csapata nyugodtabb, mióta csütörtökön bebiztosította a harmadik helyet, így legrosszabb esetben is pótselejtezőt játszhat. Hozzátette, megvan az esély az egyenes kvalifikációt jelentő második hely megszerzésére is, mert a románokra ugyanúgy nehéz találkozó vár a Feröer-szigetek vendégeként.

„A játékosoknak nem fogjuk megmondani a tórshavni mérkőzés eredményét. Nekünk csakis a saját játékunkra kell koncentrálni” – jelentette ki Storck. Magyarország akkor lesz második, ha több pontot szerez Pireuszban, mint a románok a Feröer-szigeteken.

A csapatot és a taktikát illetően csak annyit árult el a magyar kispadon három meccs után veretlen szakember, hogy Németh Krisztián kezdő lesz. A Kansas City csatára szerint akkor is nyerni kell, ha a keretét tekintve a csoport legerősebb csapata lesz az ellenfél.


Magyarok Pireuszban


Pireuszi emlékek

Storck és Németh egyaránt megemlítette, hogy örömmel tért vissza az Olimpiakosz 2004-ben átadott stadionjába: előbbi két évet dolgozott a 90 éves pireuszi együttes utánpótlásában, utóbbi pedig két évig volt a piros-fehér klub játékosa, igaz, rendszeresen kölcsönadták.

A 18 órakor kezdődő meccsnek a görögök számára nincs tétje, mert mindenképp utolsók lesznek, ugyanakkor ha a magyarok több pontot szereznek, mint a románok, akkor megszerzik a második, biztos részvételt jelentő helyet, s így 1972 után jövőre ismét szerepelhetnek az Eb-n.

A találkozót a horvát Ivan Bebek vezeti majd, a magyarok várható kezdőcsapata: Király - Fiola, Juhász, Kádár, Leandro - Nagy Á., Elek - Németh K., Gera, Dzsudzsák - Böde.