Aggódik a Dél-Koreába igazolt magyar röplabdás

-

Ifj. Grózer György a nyolcszoros bajnok Tedzson játékosa lesz, de a családja egyelőre Németországban marad.


A dél-koreai Daejeon Samsung Bluefangs csapatában folytatja pályafutását a német válogatott magyar röplabdázója, ifj. Grózer György.

A 30 éves ütőjátékos az elmúlt három szezonban az orosz Belogorje Belgorod együttesét erősítette, amellyel 2013-ban bajnokságot, tavaly pedig Bajnokok Ligáját nyert. A szerződése még két évig érvényes, de a következő szezonra kölcsönadták a nyolcszoros koreai bajnokcsapatnak.

A játékos elmondta: némileg aggódik, mert a felesége és a két kislánya továbbra is Németországban marad, ráadásul hét óra az időeltolódás a két ország között, ami a telefonos kapcsolattartást is megnehezíti.

Ifj. Grózer a korábban ugyancsak válogatott röplabdázó édesapjához hasonlóan magyar-német kettős állampolgár. A Vasas utánpótlásában kezdett játszani, majd a Dunaferrben és a Kaposvárban szerepelt, 2002-ben pedig Németországba igazolt, ahol 2010-ig kétszer lett bajnok a Friedrichshafennel. Ezt követően két évig a lengyel Asseco Resovia Rzeszów csapatában röplabdázott, amellyel bajnoki címet és CEV Kupa-ezüstérmet ünnepelhetett, 2012-ben pedig a bajnokság legértékesebb játékosának választották.

A 2000-es évek második felében többször pályára lépett a magyar válogatottban, de később úgy döntött, a pályafutását szem előtt tartva a német színeket képviseli. Az Európa Ligában 2009-ben arany, a világbajnokságon tavaly bronzérmet szerzett, jelenleg pedig a bolgár-olasz közös rendezésű Európa-bajnokságon szerepel csapatával.