Agassi nem tudná azt csinálni, amit Boris Becker

Fotó: Getty Images / Daniel Kopatsch

-

Nem akar több neves kortársához hasonlóan edzősködésbe fogni Andre Agassi, az amerikaiak nyolcszoros Grand Slam-bajnok teniszezője.


Ezt jelenleg nem tudom összeegyeztetni a többi feladatommal. Amit például Boris Becker csinál Novak Djokovic mellett, az napi elfoglaltságot jelent, ez nem nekem való

– jelentette ki a 44 éves korábbi világelső. A 2006-ban visszavonult Agassi feleségével, a 22-szeres GS-győztes Steffi Graffal és két gyermekükkel szülővárosában, Las Vegasban él, és elsősorban alapítványát gondozza, melyen keresztül szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek taníttatását segíti. Tavaly szeptemberben pedig a Norbi Update reklámarcának szegődött.

„Otthon nem legendaként kezelnek, hanem teljesen átlagos emberként, mivel gyerekkorom óta ismernek” – mondta az 1996-os olimpiai bajnok, akinek régi riválisai közül Becker Djokovicot, Goran Ivanisevic Marin Cilicet, Stefan Edberg Roger Federert, Michael Chang Nisikori Kejt, Ivan Ljubicic pedig Milos Raonicot edzi.

Ami a bemutató meccseket illeti, Agassi közölte, a labdaérzék nem vész el, de a mozgása, illetve a másnapi közérzete jelentősen megváltozott.