Afrikai menedékkérők is kutatnak a lavinában eltűntek után

Fotó: MTI/EPA / Olasz hegyimentő szolgálat

-

A Vöröskereszt önkénteseiként dolgoznak a mentésben.


Afrikai menedékkérők egy csoportja is csatlakozott szombaton azokhoz az önkéntesekhez, akik a lavina által betemetett szálloda romjai alatt rekedt emberek után kutatnak Olaszországban.

„Két éve dolgoznak már vöröskeresztes önkéntesként, eddig főleg logisztikai feladatokban segítettek" - mondta el Enza D'Alessandro, a vöröskereszt szóvivője.
A főleg guineaiakból és szenegáliakból álló önkéntes csoport korábban Torinóban volt önkéntes, ahol szintén humanitárius munkát végeztek. A szóvivő elmondta, éppen most állítanak fel egy sátrat, ahol a romok alatt rekedtek után kutató mentők pihenhetnek, és az afrikai önkéntesek felváltva fognak dolgozni a sátorban, például főzni fognak.
„Nehéz, mert nem szoktunk hozzá az ilyen hideghez, és külföldiek is vagyunk, de ilyen az élet, és meg kell tennünk, amit tudunk, mert segíteni jó, különösen, ha valaki bajba jutott" - magyarázta az egyik afrikai önkéntes, a húszéves Barry Misbaou, aki Guineából érkezett Olaszországba.
Az Olaszország középső részén fekvő Rigopiano szállodát szerdán temette maga alá egy lavina, miután a térséget három közepes erősségű földrengés rázta meg. Még 23 embert keresnek a romok alatt.