Afrika bajnokával játszik a válogatott az Eb előtt

Fotó: AFP / SIA KAMBOU

-

Hivatalossá vált, hogy május 20-án Elefántcsontpart ellen lép pályára a magyar fociválogatott.


Amint azt már korábban sejteni lehetett, a nyári franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott május 20-án Elefántcsontpart ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen a Groupama Arénában – jelentette be honlapján az MLSZ.

A magyar válogatott még soha nem találkozott az elefántokkal, sőt Fekete-Afrikából is ők lesznek az elsők, akikkel összeméri erejét a magyar válogatott. A világranglistán 36. Elefántcsontpart Afrika egyik legerősebb csapatának számít, tavaly veretlenül nyerték az Afrika-kupát, idén pedig már Marokkót és Kamerunt is legyőzték a kontinens élcsapatai közül – dicséri a Storck-csapat ellenfelét a szövetség honlapja.A francia Michel Dussuyer által irányított csapatban jó néhány európai top klubban játszó sztár található, így Yaya és Kolo Touré (Manchester City, illetve Liverpool), Wilfried Bony (ManCity), Serge Aurier (PSG), a tavaly még az AS Romában, ma már a kínai Hebei China Fortune csapatában játszó Gervinho vagy a Dárdai Pál Hertháját góljaival segítő Salomon Kalou. Azaz a válogatottól tavaly visszavonuló Didier Drogba nélkül is ütőképesnek tűnik az egylet.

A magyar válogatott összesen három felkészülési mérkőzést vív az Eb előtt. Ezek közül az elsőt már le is játszotta, és 1-1-es döntetlent ért el Horvátország ellen. Az Elefántcsonpart elleni találkozót még egy meccs követi, június 4-én a világbajnok Németország látja vendégül Dzsudzsákékat Gelsenkirchenben.