Adele lenyomta Harry Pottert

Fotó: Getty Images / Kevin Winter

-

Adele tavaly még csak a negyedik leggazdagabb brit fiatal volt, de az idén mindenkit lenyomott, mint a bélyeget.


Adele a leggazdagabb 30 év alatti brit sztár a Heat magazin éves listája szerint. A 28 éves énekesnő, akinek a vagyona 92 millió fontra, 31,5 milliárd forintra rúg, tavaly még csak a negyedik helyen állt a leggazdagabb fiatal briteket felvonultató sorban. Az idei listán azonban leszorította a One Direction fiúbandát a csúcsról, ahol három évig őrizték helyüket – írta kedden a BBC News.

A magazin szerint egyértelműen a 25 című albumával érte el a hatalmas ugrást Adele. Amellett, hogy 24 óra alatt 27,7 millióan nézték meg a YouTube-on az énekesnő videóját (ma a Hello 1,775 milliárd letöltésnél jár), egy hét alatt a legtöbb eladott lemez rekordját is megdöntötte – 20 millió korong fogyott. Ezzel meglehetősen könnyen tornázta 90 millió font fölé tavalyi 38 milliós vagyonát a különleges hangú Adele.

A magazin a második helyen a 27 éves Harry Potter-sztárt, Daniel Radcliffe színészt nevezte meg 74 millió fontos (25 milliárd forintos) vagyonnal. A harmadik helyre pedig a 25 éves Ed Sheeran, Grammy-díjas énekes, dalszövegíró került 45 millió fontra (15,4 milliárd forintra) becsült vagyonával. A One Directiont korábban együttesként kezelték a listán, ezért trónoltak évekig a csúcson, idén azonban a tagok már egyenként szerepelnek.


Helló


A banda volt tagja, a 23 éves Zayn Malik 38 millió fonttal (13 milliárd forinttal) a negyedik helyezett. A tagok közül a 22 éves Harry Styles 37 millió fonttal (12,7 milliárd forinttal) az ötödik, az egy évvel idősebb Liam Payne 34 millió fonttal (11,6 milliárd forinttal) a hetedik, a nyolcadik és kilencedik helyen pedig Niall Horan és Louis Tomlinson neve olvasható 34 millió font és 33 millió font (11,3 milliárd forint) birtokosaként. A 26 éves Emma Watson, aki szintén a Harry Potter-filmekkel lett sztár, hatodik lett 35 millió fontos (12 milliárd forintos) vagyonával; a lista tizedik helyét sorozatbéli osztálytársa, Rupert Grint foglalja el 29 millió fonttal (10 milliárd forinttal).

A Heat celebmagazin hatodik éve listázza a hírességek vagyonát szórakoztatóipari szakértők részvételével. A testület a filmes, televíziós, lemez- és reklámszerződések alapján becsüli meg a hírességek vagyonát. A lista idén a 30 év alatti öt leggazdagabb nemzetközi sztár rangsorát is közzétette. Ezt a csoportot a 26 éves Taylor Swift vezeti 192 millió fontos (66 milliárd forintos) vagyonával.