Aczél: A bunda tartja el a romlott magyar focit

Fotó: MTI

-

A bundázással gyanúsított, felfüggesztett börtönbüntetést kapott Aczél Zoltán szerint kirakatper áldozata lett, a tao pedig a bundázás egy új fajtája – írja a Borsonline.


Felmentésért fellebbezett a REAC volt edzője, miután egy rendbeli cselekményben bűnösnek találták, ezért első fokon egy év börtönbüntetést kapott egy év hat hónapra felfüggesztve. Aczél állítja, a bíróság előtt tételesen be tudta bizonyítani, hogy Kutasi Róbert, a REAC sportigazgatója a jelenlétében soha nem adott olyan utasítást, hogy veszítsenek el egy meccset.


Állítja: ártatlan


„A nyomozati eljárás hemzsegett a hibáktól, mégis a kényszerintézkedéssel fenyegetett játékosok vallomását fogadta el a bíróság. Váltig állítom: kirakatper áldozata vagyok, amelyben én voltam a reklámarc. Az MLSZ az ügyészséggel karöltve többek között az én földbe tiprásommal akarta elterelni a figyelmet arról, hogy a magyar focit a bunda tartja el, illetve most már a bundázás egy új formája, a tao-pénzekkel történő visszaélés” – mondta Aczél.


Szerinte ő volt a bundaügy reklámarca


Az egykori edzőnek komoly egzisztenciális problémái vannak. „Ételt ugyan tudok adni a velem még közös háztartásban élő két gyerme­kemnek, de nagyon szűkösek a lehetőségeink, a feleségemmel azon gondolkozunk, hogy eladjuk a hitellel terhelt veresegyházi sorházi lakásunkat” – mesélte Aczél, akit a bíróság nem tiltott el a labdarúgással kapcsolatos tevékenységektől, ám az MLSZ ötéves büntetése még él.


Dolgozott a magyar válogatottnál is


„Már az sem érdekel, hogy a szövetség jogerős bírósági döntés nélkül, diszkriminatív módon eltiltott, mert ebben a romlott magyar fociban egyébként sem szeretnék soha többé szerepet vállalni.”