Achilles-ín-szakadás, csonttörés és újoncrekord az NFL-ben

-

Több rekord is megdőlt, valamint sztárjátékosok szenvedtek súlyos sérülést a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) első játékhetének vasárnapi napján.


A Tampa Bay Buccaneers és a Tennessee Titans összecsapásán két olyan csapat találkozott egymással, amely újonc irányítóval vágott neki a szezonnak. Az idei amatőrjátékos-börzén (draft) a Tampa Bay az első helyen Jameis Winstont, míg a Tennessee Marcus Mariotát választotta ki, mindkettejük debütálása emlékezetes volt, igaz, ellenkező szempontból. Mariota négy hatpontos gólt (touchdown, TD) érő passzal zárta az első félidőt, erre az NFL történetében még egyetlen újonc sem volt képes első mérkőzésén. Ezzel szemben Winston legelső átadása rögtön az ellenfél kezében landolt, amelyet vissza is hordtak TD-re.


Mariota első NFL-es TD-passza:


A játéknap egyik legjobb teljesítményét Philip Rivers, a San Diego Chargers irányítója (QB) nyújtotta, az együttes vezetésével 18 pontos hátrányt dolgozott le a Detroit Lions ellen. Rivers 404 yardot, köztük két TD-t passzolt, utóbbi karrierje során már a 254. volt, ezzel beérte a klub örökrangsorában élen álló Dan Foutsot. Rivers mellett kedvenc célpontja, Keenan Allen is klubcsúcsot állított be azzal, hogy 15 labdát kapott el. A Detroitban az újonc futó, Ameer Abdullah NFL-karrierje első labdacipeléséből 24 yardos TD-t ért el.


Abdullah első NFL-es TD-futása:


Vasárnap több csapat is kulcsjátékosokat vesztett sérülés miatt. A Baltimore Ravensből a 2011-ben az NFL legjobb védőjének választott Terrell Suggs számára már véget is ért a szezon, mivel a Denver Broncos otthonában Achilles-ín-szakadást szenvedett. A Dallas Cowboys és az NFL egyik legjobb elkapójának, Dez Bryantnek a lábfejében eltört egy csont a New York Giants ellen megnyert csoportrangadón, rá előreláthatólag 4-6 hét kihagyás vár.


Suggs végzetes sérülése:


A vasárnapi eredmények:

New York Jets–Cleveland Browns 31-10
Houston Texans–Kansas City Chiefs 20-27
Buffalo Bills–Indianapolis Colts 27-14
Chicago Bears–Green Bay Packers 23-31
Washington Redskins–Miami Dolphins 10-17
St. Louis Rams–Seattle Seahawks 34-31 - hosszabbítás után
Jacksonville Jaguars–Carolina Panthers 9-20
Arizona Cardinals–New Orleans Saints 31-19
San Diego Chargers–Detroit Lions 33-28
Tampa Bay Buccaneers–Tennessee Titans 14-42
Denver Broncos–Baltimore Ravens 19-13
Oakland Raiders–Cincinnati Bengals 13-33
Dallas Cowboys–New York Giants 27-26