Abszurd bohózat: rossz követséget dobáltak meg tojással Isztambulban

Forrás: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY

-

A Szíria török ajkú kisebbsége elleni orosz bombázások leállítását követelő török tüntetők eltévesztették a címet, és az orosz helyett a holland főkonzulátus elé vonultak Isztambulban – közölte a török sajtó szombaton.


A tiltakozók, akik egy nacionalista mozgalom felhívására gyűltek össze, a város európai oldalán fekvő híres Istiklal sétálóutcában az orosz főkonzulátushoz akartak menni péntek este. A Hürriyet című török napilap jelentése szerint azonban a tömeg néhány méterrel korábban megállt, és a holland képviselet előtt kezdett kiabálni, pedig annak kapuja felett ott volt a holland címer és – franciául – Hollandia jelmondata.


A demonstrálók, akik között nyilvánvalóan kevesen tudhattak franciául, folytatták a tüntetést, anélkül, hogy rájöttek volna tévedésükre. „A mérges török tüntetők gyakran minket találnak meg közeli szomszédunk, az oroszok helyett – közölte az isztambuli holland főkonzul, Robert Schuddeboom. – Ahogy ma este is, tojásokat dobálva” – fogalmazott ironikusan Twitter-oldalán. Az orosz légierő, amely közel két hónappal ezelőtt lépett be a szíriai háborúba a damaszkuszi kormány oldalán, ezen a héten többek között a török ajkú türkmén kisebbség falvait bombázta.