A zuglói alpolgármester 2,8 milliós búcsúpénzt kapott, majd visszatért

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Attila

-

Rozgonyi Zoltán tavaly novemberben távozott posztjáról, azóta azonban visszatért. Ő nem tartja visszásnak a helyzetét.


Zugló alpolgármestereként tevékenykedett a fideszes Papcsák Ferenc és – a 2014-es választást követően – a PM-es Karácsony Gergely alatt is a fideszes Rozgonyi Zoltán. Novemberben aztán felmentették, 1,1 milliós szabadságmegváltást és 1,7 milliós végkielégítést kapott. Bár két hónap múlva újra kinevezték, így is csak 337 ezer forintot kellett visszafizetnie.


Rozgonyi a Blikknek úgy nyilatkozott, a törvényben előírt háromhavi végkielégítését és a bent maradt 37 nap szabadságát fizették ki neki. Ugyanakkor azt bánta utólag, hogy egyben írták ki a sok szabadságát, mert így kétmillió feletti összeg jött ki, ami után külön adót kellett fizetnie.


Nem tartom etikátlannak a pénz felvételét, hiszen nem tudhattam, hogy visszatérek a székembe. Minden forint után befizettem az adómat, a három hónapra felvett fizetésemből időarányosan 337 ezer forintot vissza is fizettem.

Miután Rozgonyi ráadásul most már többet is keres, egy törvénymódosításoknak köszönhetően a korábbi ciklusban kapott 557 ezer forintos bére idén már 673 ezer forint.