A washingtoni magyar nagykövet is kiigazításra kéri a New York Timest

-

Magyarország washingtoni nagykövete hivatalos levélben kérte a The New York Timest a Magyarországgal kapcsolatban közölt valótlanság kiigazítására. A Magyar Idők szerint a nagykövet azért kér helyesbítést a laptól, mert szerinte a cikk szerzője bizonyítékok hiányában vádol súlyos testi bántalmazással egy magyar börtönőrt.


A The New York Times január elején arról írt, hogy egy szír nőt - testvére állítása szerint - egy magyar börtönőr súlyosan bántalmazott, mert elutasította a közeledését. A magyar Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szerint ez nem történt meg, sőt az eset egyáltalán nem is fordulhatott elő.


A New York-i magyar főkonzulátus ezt követően helyesbítést kért a laptól. A vs.hu múlt heti megkeresésére a cikket szerző Katrin Bennhold megkeresésünkre azt írta, a magyarországi eset az egyik fogva tartó központban történt. Erről az áldozat lánytestvére számolt be, aki szemtanúja volt a történteknek. Az újságíró további részleteket nem tudott mondani, ezt azzal magyarázta, hogy a muszlim nők nehezen nyílnak meg.