A Warriors zárásként tönkreverte a Houstont

Fotó: Getty Images / Ezra Shaw

-

A címvédő Steph Curry nélkül is 33 ponttal verte a Rocketset és jutott a nyugati főcsoport elődöntőjébe. Keleten tovább izzad a Heat, nyugaton pedig a Clippers.


A címvédő Golden State Warriors a NBA Nyugati főcsoport negyeddöntőjének ötödik mérkőzésén 114-81-re legyőzte a Houston Rockets csapatát, és 4-1-es összesítéssel bejutott az elődöntőbe, ahol majd a LA Clippers–Portland Trailblazers csata győztesével találkoznak majd.

A Warriors továbbra is a sérült Stephen Curry nélkül állt föl, de a regnáló MVP hiánya egyetlen percig sem okozott problémát. 37-20-as első negyeddel kezdtek, amivel tulajdonképpen el is döntötték a találkozót. Curry távollétében a 27 pontig (7/11 tripla) jutó Klay Thompson állt a Harcosok élére. De Shaun Livingston (16 pont), valamint Dreymond Green és Brandon Rush (15-15 pont) is kivette a részét a győzelemből.


Szegény James Harden hiába harcolt rendületlenül


A Rocketsben viszont megint magára maradt James Harden, aki hiába dobott 35 pontot, ha a kezdő ötös másik négy tagja összesen csak 19-re volt jó. A 8 pontot szerző Dwight Howardot csak az menti föl, hogy 21 lepattanót szedett össze.

Egyelőre úgy néz ki, hogy a Warriors a Blazers ellen készülhet, az oregoniak ugyanis elvették a Clippers pályaelőnyét, miután egy végig kiélezett meccsen 10 ponttal nyertek – az utolsó negyed még döntetlenről indult. A vendégek sztárja, Damian Lillard a harmadik negyedben szerezte az első pontjait, viszont a negyedikben 16-ot tett hozzá az addigi hathoz. A Clippers nagyon megérezte két sérült ásza, Chris Paul és Blake Griffin hiányát.

Eredmények:
főcsoport-negyeddöntők:
kelet:

Miami Heat-Charlotte Hornets 88-90
A párharc állása: 3-2 a Charlotte javára.

nyugat:
Los Angeles Clippers-Portland Trail Blazers 98-108
A párharc állása: 3-2 a Portland javára.

Golden State Warriors-Houston Rockets 114-81
A párharc végeredménye: 4-1 a Golden State javára.

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.