A walesi kapitány soha nem irányítaná az angol válogatottat

Fotó: AFP / PAUL ELLIS

-

Chris Coleman, a franciaországi Európa-bajnokságon elődöntős walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, hogy soha nem irányítaná az angol nemzeti csapatot.


"Ez soha nem történhetne meg, sőt, soha nem is gondoltam erre, hiszen ízig-vérig walesi vagyok" - nyilatkozta Coleman. Hozzátette: más ország válogatottjának sem lenne az edzője.


Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Roy Hodgson szerződése lejárt, és miután csapata a nyolcaddöntőben kikapott Izlandtól, nem hosszabbítottak vele. A walesi együttes húsz év után az első brit válogatott, amely a négy közé tudott kerülni egy nagy nemzetközi tornán, de a 2012-ben kinevezett Chris Coleman már a nagy sikert megelőzően, májusban új megállapodást írt alá, amely a 2018-as oroszországi világbajnokságig szól.

A Fulham és a Real Sociedad korábbi vezetőedzője elárulta: szívesen irányítana egy európai élcsapatot, amely érdekelt a nemzetközi kupaporondon. Hozzátette: legszívesebben nem a Premier League-ben, hanem a kontinensen tevékenykedne. "Lenne kedvem ismét külföldön dolgozni, és szerintem jól boldogulnék a Bajnokok Ligájában" - tette hozzá.

A 46 éves edző kifejtette: a BL-ben szereplő angol csapatok nem számolnak vele, ezért is akar más országba menni.

A walesiek a portugálokkal találkoznak az Európa-bajnokság elődöntőjében, a mérkőzést szerda este rendezik Lyonban.