A vonatok is másképp járnak majd húsvétkor

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

„A MÁV az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekben” - de azért próbálja elkerülni a zsúfoltságot, ha vonattal utazna húsvétkor.


Változik a vasúti közlekedés menetrendje a húsvéti ünnepek miatt. A MÁV tájékoztatása szerint április 5-én, húsvét vasárnap az ünnepnapi, 6-án, húsvét hétfőn a vasárnapi, 7-én, kedden már a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

"Az ünnep alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekben. A helyfoglalások figyelembe vételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsolnak" - írták.

Az ünnepi csúcsforgalom kezdetén, nagypénteken a hajnali üzemkezdettől újraindul a menetrend szerinti vonatközlekedés a Déli pályaudvaron. A vonatok az eredeti menetrend szerint közlekednek, Kelenföld helyett ismét a Déli pályaudvarról indulnak, és oda érkeznek. Valamennyi martonvásári és százhalombattai elővárosi vonat is forgalomba áll. A Keletibe ideiglenesen átterelt vonatok visszatérnek a Déli pályaudvarra.

A MÁV ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is.