A volt olimpikon tagadja, hogy koldulna

-

Kalucza Norbert, a Pekinget is megjárt bokszoló közösségi portálon kért anyagi segítséget, de mint írja, ez csupán baráti segítség.


Kalucza Norbert, a DVSC volt bokszolója, a pekingi olimpiát is megjárt sportoló arra kényszerül, hogy a közösségi portálon kérjen anyagi segítséget az ismerőseitől – írja a Cívishír. „Ezt egészen konkrétan koldulásnak nevezik, és a történetben az a legszomorúbb, hogy idáig tud jutni egy élsportoló, aki két évtizedet töltött a kötelek között, és akinek külön szoba kéne a serlegeihez” – jegyzi meg a lap.

A bokszoló azt írta a Facebookon, hogy becsapta egy edző, aki Budapestre csábította, most pedig a lakbért sem tudja fizetni. Attól tart, hogy a kislányával és a feleségével együtt az utcára kerül.

„Felháborítónak tartom, hogy azt írják rólam, hogy koldulok! – reagált a sportoló a hírre. – Ha valaki segítséget kér, az nem azt jelenti, hogy koldul! Én segítséget kértem barátaimtól ismerőseimtől rokonaimtól! (...) Az utcán szoktak az emberek koldulni. A Facebook egy közösségi oldal, amin a jó ismerőseimtől rokonaimtól barátaimtól kértem segítséget.”

Arról, aki állítólag becsapta, azt írta Kalucza, hogy olyan „ember akinek hittem, és azt mondta nekem hogy úgy tekint rám mintha a fia lennék. A családomra pedig azt mondta, úgy tekint mintha az ő családja lenne. Amit megígért, nem tartotta be. (...) Kezességet vállalt, megegyezett a főbérlőnkkel, hogy ő fizeti minden hónapban a lakást. Két és fél hónapig hitegetett minket, hogy megoldja, ami nem történt meg. Nem tudjuk kifizetni a lakást, ezért kértünk segítséget Facebookon.”